Arama

Ana Menü

Görüntüler

EÄŸlence

Bizim Bölüm

Yarışmak İstiyor musun?

Kimler Burada

Åžu anda 50 ziyaretçi ve 2 üye Ã§evrimiçi
  • daniellaroan
  • loreebritten

Son Gelenler

daniellaroan
(2012-05-22 05:27:30)
loreebritten
(2012-05-22 05:16:42)
kathebrannon
(2012-05-22 05:05:53)
hadim
(2012-05-22 05:01:52)
Elif Abla
(2012-05-21 19:42:33)

Son Yorumlar

Defteri Son Karalayanlar

g
Gerçekten çok çok güzek bir site
Cumartesi, 19 Mayıs 2012 19:06
çok güzel bir sayfanız var herkese tavsiye ederim
Pazar, 29 Nisan 2012 20:49
Siteniz süpper ve ötesi...
Çarşamba, 28 Mart 2012 17:45
merhaba bizimle aynı düşünen insanlar ben 7 yaşındayım izmir yamanlarda okuyorum ismim taha görüşmek istiyorum
Cuma, 23 Mart 2012 20:22
merhaba
Cuma, 16 Mart 2012 14:33

Bunlarada Bakın


Sal Boyama Oyunu
Oyun sayısı: 821
 
Yemleri Toplama
Oyun sayısı: 1029
 
Yumurta Yakalama/Toplama Oyunu
Oyun sayısı: 1028
 
Uçak Uçurma Oyunu
Oyun sayısı: 742
 
Dört İşlem Yapma Oyunu
Oyun sayısı: 1441
 
Komik BoÄŸa Boyama Oyunu
Oyun sayısı: 821
 
Taksi
Oyun sayısı: 1557
 


Designed by:
Joomla Experts NYC

Hayvanlar Kendilerini Nasıl Korurlar? Yazdır E-posta
Kullanıcı DeÄŸerlendirmesi: / 48
ZayıfMükemmel 


Hayvanların kendilerini korumak için aldıkları birçok önlem vardır. Bunların hepsi Yüce Allah'ın doğada yarattığı harikalardır sevgili arkadaşlar. Birçok hayvan kendisine gelebilecek zararları tahmin eder ve farklı farklı korunma yöntemleri üretir.

 

Örneğin, arıların yuvaları özel bir koruma altındadır. Bazı arılar yaşadıkları kovanın bekçiliği ile görevlidirler. Ve tıpkı büyük alışveriş merkezlerindeki güvenlik görevlileri gibidirler. Kovanlarına kendi kovan arkadaşlarından başka hiç kimseyi sokmazlar. Nöbetçi arı yerinden ayrılacaksa, hemen başka bir işçi arı oraya gelir ve kapı nöbetini arkadaşından devralır. Bu nöbetçi arılar kendi canlarını bile tehlikeye atarak kovanlarını korurlar.

Sevimli kunduzları tanırsınız değil mi arkadaşlar? Görmemiş olabilirsiniz ama resimlerini görmüşsünüzdür. Dergilerde de onlardan çok söz edilir. Sulara yaptıkları barajlarla ünlüdürler. Kunduzlar yuvalarını su altında yaparlar. Bu yuvalara girebilmek içinse, yalnızca yuvayı yapan kunduzun bildiği gizli bir tünelden geçmek gerekir. Bu tünelin sonunda da kunduzların ailece yaşadıkları gizli oda bulunur.

Dokumacı kuşlar da, yuvalarının girişlerini baş düşmanları olan yılanların içeri girmesini engelleyecek şekilde yaparlar. Bazı örümcekler de yuvalarının içinde çeşitli odacıklar yaparlar ama bu odalar kendileri için değildir. Bu odacıklarda yuvalarına girmeyi başaran diğer hayvanları hapsederler.

Arkadaşlar, verdiğimiz bu örneklerden canlıların ne kadar akıllı davrandıklarını, kendilerini korumak için nasıl etkili yöntemler kullandıklarını anlıyoruz. Bir kuşun ya da bir arının-aklı olmamasına rağmen- başka canlıların özelliklerini bilmesi çok ilginçtir. Ayrıca burada çok önemli bir nokta da vardır; özellikleri bilinen canlı üstelik başka bir cinstendir. Böyle olduğu halde, bütün canlılar düşmanlarını çok iyi tanır ve onları engelleyecek şekilde güvenlik önlemleri alırlar.

Şimdi bir düşünelim sevgili arkadaşlar. Daha önce hiç görmediğiniz ve bilginiz olmayan bir hayvanın özelliklerini bakar bakmaz anlayabilir misiniz? Örneğin bu canlı ne yer, ne içer, nasıl avlanır bilebilir misiniz? "Hayır" dediğinizi duyar gibiyim. Bunları bilebilmeniz için bu canlıyla ilgili bilgileri, onların özelliklerini öğrenmiş olmanız gerekir. Peki o zaman bu hayvanlar nasıl başka canlılar hakkında bilgi sahibidirler? Nasıl olup da düşmanlarının davranışları ve avlanma yöntemlerini araştırıp, sonra da alacakları önlemleri düşünüyorlar? Sizce bu mümkün müdür? Elbette ki değildir. Hiçbir hayvanın bunları araştıracak aklı ve yeteneği yoktur.

O zaman bu anlattığımız şeyler nasıl gerçekleşir sizce arkadaşlar?.. Cevap çok açıktır. Hayvanların kullandıkları bu güvenlik sistemlerini en mükemmel şekilde belirleyen Yüce Allah'tır. Onlara görevlerini yaptıran Allah'tır. Yalnızca etrafımıza bakınca gördüğümüz canlıların değil, tüm dünyada yaşayan canlıların aynı akılcı işleri yapması da bize Allah'ın sonsuz gücünü gösterir.

Yazar:Elif Alaca

 

 

 



Yorumlar
Ara RSS
aylin   |Registered |2010-12-19 20:31:51
avatar Allah ne güzel hayvanlar yaratmış.Allaha şükür edelim.
basketçi  - ah hayvanlar   |Registered |2010-08-01 17:40:51
avatar gerçekten de hayvanlar çok sevimli oluyor.Allah nasıl da güzel yaratmış bu
sevimli hayvanları.
nazlı   |Author |2010-02-20 12:24:32
avatar Allah tüm varlıkları tüm insanları o yaratmıştır Allah'ın değerin
bilelim.
nazlı   |Author |2010-02-20 12:23:26
avatar Bu hayvanlar çok güzel.
Çok şirinlermişş..!
Sadece kayýtlý kullanýcýlar yorum yazabilir!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Diğer Yazılar
RisaleÇocuk; NurTalebesiyiz.Biz (NTB) projesidir. Web Stats